25.10.07

Opera 9.5 Kestrel BETA

Най-после дойде и бета на доста измъчената поредица от Alfa версии.

Можете да прочетете и видите повече тук:

http://www.opera.com/products/desktop/next/

Накратко: работи по-добре, по-бърза е, има някои нови екстри, бе готина е.

Алфите бяха под всякаква критика, но то се и очаква - все пак не са за използване. Тук трябва да кажа, че и beta-а не е добре да ви е основен браузър, но към момента всички проблеми, които ме дразнеха при предишните версии са изчистени (аз съм от 20 минути с нея, тъй че не мога да съм 100% сигурен в това, но все пак на прима виста всичко е ок.)

Наистина новото в 9.5 (alfa+beta) e Opera Link. Това е възможност да пазите в Web вашите Speed dial сайтове + bookmarks на техен сървър, така че, където и да отидете с едно просто движение да си върнете всички важни адреси. Това е полесно ако използвате Opera и на работа и вкъщи, пък и от мобилни устройства.

Очаква се вбъдеще синхронизацията да включва RSS, Widgets и т.н., така че да има още повече смисъл :)

Друга немалка подробност е, че Opera официално поддържа APMG, за което сме говорили, но набързо пак ще кажа, че става дума за анимиран PNG файл - нещо, което вярвам, че след няколко години напълно ще измести грозните GIF анимации. Други подобрения могат да се намерят почти във всички аспекти, като JS, CSS, HTML, Mail, Chat, RSS и т.н. и т.н. Пълен лист с промени от последната алфа, можете да намерите тук:

http://snapshot.opera.com/windows/w950b1.html

Няма коментари: