18.9.07

Gmind - епизод 2 "Напрежение"

За втори път през последните два дни Microsoft имат проблем със Интернет страницата си. Този път, говорителят не можеше да отрече хакерска намеса, тъй като сайтът просто промени цветовете си за повече от половин час. Това станало посредством CSS файла. В случая, авторът на атаката е избрал розово. Коментарът в кода, който вчера беше под въпрос, отново присъстваше. По-наблюдателните потребители можеха да забележат надпис "G-mind" в долния ляв ъгъл на страницата, което според специалистите е подпис на личността или групата, успяла да пробие защитите на сайта. Директорът по сигурността Стивън Сагет нарече пробивът "безвкусна шега" и обеща на потребителите, че инцидентът няма да се повтори.

В същото време Symantec, алармира, за нов вирус, с коренно различна структура и действие, съвмести, както с Microsoft Windows така и с повечето Linux дистрибуции. "Малко е обезпокоителен фактът, че начинът на атака е непознат до момента. Това може малко да забави антивирусните компании в откриване на лек, за подобен род вируси. Конкретния вирус е безвреден и реално не прави нищо, освен да се разпространява, но това прилича на някакъв вид демонстрация на нова технология за разработка на зловреден код. Не изключвам възможността от епидемия." - коментира Брад Лансен, директор на лабораторията в Symantec.

Gmind е Web Sci-Fi сериал с неочакван край. Всеки ден очаквайте нова серия!
Всички серии до момента, можете да намерите тук!
Единственото, което е нужно за да подкрепите начинанието е да разпространите адресът на този блог така, че повече хора да могат да прочетат за Gmind.
Всички имена на хора в този разказ са измислени!

Няма коментари: