30.9.07

Adsense experiment 2 - Results

Миналите 2 дни проведох втори Adsense експеримент, който цели да покаже до каква степен български текст с английски термини в себе си, може да предизвика реклами на английски език.  Това би било много полезно, тъй като обикновено чуждестранните реклами са по-добре платени, а от там и по-смислени.

Експериментът беше проведен на тази страница

Ето и резултатите:
Въпреки тоталната патия и пасивност с която посещнахте експеримента, все пак успях да разбера няколко неща:

Рекламите, зареждани около смесен текст, също са смесени - показват се такива и от двата езика, което е готино, защото все пак това значи, че можете да предизвикате чуждестранни реклами

Рекламите още веднъж се омесват и с официалния език от държавата на посетителя. Това значи, че при влизане от България, българските реклами ще бъдат с предимство. Аз примерно влизах през немско прокси и ефекта беше - английски и немски реклами.

Надявам се да съм бил полезен и следващия път да сте малко по-активни.

3 коментара:

GaN каза...

Задължително ще пробвам и аз :)

Анонимен каза...

това какви реклами излизат зависи освен от съдъжанието на страницата, така и от географското положение на потребителя. Т.е. Ако си в САЩ на същата страница е възможно да виждаш съвсем различни реклами от тези ако си в България. Adsense preview tool може да ти помогне доста за този експеримент.

Unknown каза...

Мои познати от чужбина влизат в сайта ми и също споделят, че рекламите са на съответния език на браузъра им и отчитат географското им положение. Доколко по-платени са обаче не знам. Така че и без чуждоезични термини в текста Adsense си прави някакво насочване.
От друга страна, ако говорим за търсачките забелязах, че ако имената (URL) на страниците ти са на английски, почваш да привличаш англоезични посетители и без в самата страница да имаш английски термини.
Повече за това, че адресите "говорят" съм писал в моя блог http://iskamsait.blogspot.com.
И докато си говорим за Adsense, чакай да ти кликна няколко реклами, да ти заработя някой цент (ако искаш и ти ми върни жеста ;)