1.10.07

Кои Adsense реклами са ценни всъщност

Както споменах преди няколко дни има думи, които наистина струват доста повече от други. За съжаление всички тези думи са на английски език. За още по-голямо съжаление повечето от тях са на толкова специфична тематика, че обикновено няма аудитория в България, а и в чужбина, която да им обърне сериозно внимание.

Какво имам предвид - една от TOP думите по приход е "mesothelioma". И да търсите в речника, подобна дума няма, след доволно дълго ровене в Интернет разбрах, че това е вид тумор, причинен от "mesothelegfsdjdfsgheswdfsdf". И какво като се плаща много, ако никой не цъкне? Защото принципът "ден година храни" не може да се приложи при Adsense, особено за подобни крайности. Реално е по-добре да се изберат човешки и по-евтини думи от колкото скъпи, но безсмислени.

Освен това какъв ще е текста, предизвикал реклами свързани с "mesothelioma"? Защото освен някакво Fake бръщолевене, аз друго не се сещам. 

Думи, като hotels, film, car и т.н. са много по-печеливш таргет, пък и темите около теи думи са безкрайно много. Списъци с български думи, все още не могат да се намерят, но опита ми до момента показва, че едно цъкване на българска реклама е някъде 6-7 цента, което е супер малко. На сайт свързан със правене на сайтове, хостинг и т.н. от вчера имам 2 цъка, очевидно на чуждестранни реклами, всеки от които е струвал 70 цента, което си е супер. 10 подобни цъка са 7$, което пък са си поне 10 кинта от където и да го погледнеш. 300 лева на месец не са малко пари.

1 коментар:

Съновник каза...

ето нещо интересно по темата
http://www.tareeinternet.com/forum/seo/2238-highest-paying-adsense-keywords-list-2009-a.html

Струва ми се малко откачено 50 долара на клик, но ....