28.9.07

Резултат от експеримент с Adsense

За тези, които не са запознати, вчера проведох интересен експеримент. Както някои от вас знаят, различните реклами в Adsense струват различно. Много сайтове предлагат безплатни или платени пакети от думи и фрази, които струват стотици пъти повече от останалите.

За да проверя тези твърдения приготвих специална статия - тест, оптимизирана за една от посочените фрази - Web hosting. Помолих ви да я посещавате и да гласувате за нея, за да мога по-ясно да разбера до колко това е вярно.

Днес бих искал да ви запозная с резултатите. Един цък на реклама свързана с Web hosting струва приблизително 40 цента, което е мнооого по-добре от нормалните няколко цента, които получавах преди. Разбира се, тази сума доста се различава от обещаните 14$.

Все пак това със сигурност доказва значението на думите и ефекта им върху крайната сума, което е хубаво. Скоро ще подготвя още един тест, за да разбера до колкото израз на английски повтарян в текст, на български език ще предизвика англоезични реклами.

3 коментара:

GaN каза...

А къде може да се разбере кои думи колко струват? Има ли такива класации? :) И също, обречени ли сме когато пишен на български - да нямаме скъпи реклами? :)

littleclown каза...

Има списъци в Интернет, но не е ясно до колко са верни.
Аз затова искам да направя експеримент с български текст, в който има английски думи - да видя дали ще пуска БГ реклами.

Анонимен каза...

Найстина има значение от думата, а дали ще постигнеш клик от $14 зависи от много повече неща. Аз лично съм правил по $5 от клик, но на чуждестранна страница. Преди време бях побликувал списък със скъпи думи за адсенс във форумче.ком, но никой не е споделил резултати.