11.10.07

Дете изяде майка си - помислило я за пиле!

Всъщност не се е случило нищо подобно - слава богу :). Този материал е експеримент със Svejo.net и цели да покаже колко хора ще гласуват за тази "новина" без изобщо да са я прочели.

Аз лично нямам идея колко са хората, които гласуват без да четат, но сигурно са много. Вероятните причини, поради които го правят са:

  • Нямат си друга работа
  • Много обичат да са активни в Интернет
  • Надяват, се като гласуват за всичко, някои от авторите да си прегледат списъците с това, кой е гласувал за тях и да отвърне на добрината.

Която и от причините да е реална, това замърсява Интернет пространството и пречи на реалната преценка на потребителите, кой материал е стойностен и кой не.

Разбира се има и случаи, когато вече сме чели текст по темата и искаме да гласуваме, без да го четем наново. Освен това има и случаи в които потребителят смята че в резюмето се дава достатъчно информация за да прецени дали да гласува или не.

С тази статия ще се опитам да разбера до колко се толерира фалшивото съдържание и дали номерът може да мине :).

Ако сте стигнали до тук - браво на вас. Явно четете материалите, преди да гласувате за тях. В тякъв случай ще ви помоля да НЕ гласувате за този текст. Така ще останат само гласовете на тези, които не четат за какво гласуват - нещо като на изборите, които следват :).

1 коментар:

GaN каза...

Аз пък гласувам, щото ма кефи експеримента ;)