19.2.08

linkblip.com - разбери някой цъка ли изобщо

Първо - извинявам се за милионите фенове, че не писах известно време, но това е защото нямаше какво толкова да кажа :).
Сега по темата - предупреждавам че това е услуга по-скоро насочена към обикновения потребител, отколкото към webmaster-и, SEO специалисти и т.н.
Става дума за linkblip.com - малко странна на пръв поглед услуга, която може да е много полезна в определен момент. За какво служи - когато давате линк в e-mail или forum, чрез тази услуга, можете да разберете някой цъкнал ли е, кога го е направил и от кой град е. Опцията за града често не бачка читаво, но за София е тествана и работи.

Принципът е безумно прост - отивате на сайта, давате желано URL както и ваш E-mail на който да бъдете известявани и това е всичко. Процедурата ще ви представи автоматично генерирано URL, което да използвате в e-mail-а си към жената, например, в който се обяснява, къде точно ВИЕ искате да отидете на море тази година. Ако върне отговор "Да много е хубаво, но нека все пак да отидем в Русия", а още не сте получили писмо от linkblip.com - то най-вероятно дори не е обърнала внимание на линка ;)

Тъпо, но функционално в определени ситуации - заслужава Bookmark :).

1 коментар:

Анонимен каза...

Процедурата ще ви представи автоматично генерирано URL, което да използвате в e-mail-а си към жената, например, в който се обяснява, къде точно ВИЕ искате да отидете на море тази година